Viikko sitten lauantaina vietimme kummityttöni ristiäisiä. Mikä suloinen rakkauspakkaus hän onkaan noineen nappisilmineen ♥ Olen niin onnellinen kummiudesta, ja lupaan pitää rakkaalle paljon prinsessajuhlia! ;)

Olimme ystäväni Suvin kanssa aiemmin ideoineet juhlien teemaa - Fiji. Tämä on heille tärkeä paikka monella tapaa, mutta ennen kaikkea siksi, että siellä he saivat papin siunauksen ja prinsessan iloinen odotus oli alkanut vain juuri ennen heidän matkaansa.

Juhlat olivat aivan ihanat. Suvi oli panostanut Fiji henkiseen koristukseen, hänen anoppinsa teki aivan uskomattoman suussasulavaa Fijiläistä ruokaa ja Suvin äiti oli leiponut herkullisen banoffeekakun. (ohje löytyy myöhemmin Suvisvillasta) Itse pääsin osallistumaan juhlien järkkäilyyn keksien muodossa ja nappasin Dominikaanisesta nuo pinkit meritähdet koristamaan pöytää. Idea kekseihin tuli Suvin pinterestiin kerättyjen ideoiden pohjalta.

Simpukkakeksien (Carneval - Prinsessa) täytteenä on kermamascarponekreemi ja mariannekarkit olivat passelinkokoisia helminä. keksien koristeluun, ihanaa puuhaa! :)

Tähtikeksit on leivottu äidin murotaikinaohjeella ja koristeltu sokerikuorrutteella. Hurahdin nyt kyllä täysin keksien koristeluun, ihanaa puuhaa! :)

Mamman murokeksit

Meillä äiti leipoo omat reseptinsä aina kahvikuppeina (1,5 dl) ja kun nykyään kokeilee paljon uusia ohjeita, niin tuo kahvikuppisysteemi tuntuu hauskalle, mutta tuo aina lapsuuden mieleen. Arabian valkoisen kupin, jolla kauhottiin aineet kulhoon. :)

1 kahvikuppi pehmennyttä voita
1 kahvikuppi sokeria (itse laitoin hieman vähemmän)
1 muna
3 kahvikuppia vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
muutama ripaus vaniljaa (äidin ohjeessa vaniljasokeria)

Ensiksi vatkataan voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisätään muna, suola ja vanilja. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, ja vatkaa ne hiljalleen taikinaan. Vaivaa taikinaa muutaman kerran leivinpaperin päällä ja tämän jälkeen taikina laitetaan hetkeksi pakkaseen jäähtymään, n. 20 min. Samalla voi laittaa uunin päälle 175 asteeseen. Sitten taikina kaulitaan ja otetaan keksit muoteilla. (Tähdet on leikattu yksitellen, koska en löytänyt sopivaa muottia. Tähtien muoto on siis piirretty paperille ja siitä siirretty taikinalle). Laitoin itse keksit vielä ennen uuniin laittoa hetkeksi jääkaappiin, koska tähtien leikkuu kesti auttamattoman kauan ja taikina oli lämminnyt. Itselleni taikinasta tuli 20 keksiä, mutta ne olivat suht. isoja.

Keksejä paistetaan 175 asteessa, noin 10 minsaa. Niin etteivät ne ehdi tummua. Annetaan jäähtyä hyvin ennen koristelua.

Sokerikuorrute
Munanvalkuaisia (3kpl) ja tomusokeria (1 pkt - 500g), tilkka sitruunamehua. Tein kahden paksuista kuorrutetta, löysemmällä kuorrutin keksien pinnan ja paksummalla koristelin.


Sitten vielä muutamat kuvat itse juhlista:




Loppuun en malttanut olla laittamatta kuvia tuliaisista, jotka löysin Dominikaanisesta Suvin tytöille. Eräänä kaupunkipäivänä löysimme aivan ihanan liikkeen, jossa oli suloisia lastenkenkiä. Hurjaa tosin oli se, että korkokenkiä löytyi jopa vauvankoossa.

Ihanaista viikonloppua!! Nautitaan ja rentoudutaan! ♥ Ja lämpimästi tervetuloa juhlavieraaksi Matkatar 


12 kommenttia:

  1. Nämä juhlat kaunistuu kerta kerralta ♡ ihan huippu kauniit juhlat ja mukava erilainen koristelu :-) tosi mahtavat :-) varmasti oli ilo olla mukana :-)
    Kiitos jälleen kerran mahtavasta postauksesta ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Seija, kiitos itsellesi ❤ Prinsessan mummit ja Suvi olivat panostaneet juhliin hurjasti, ja pienellä porukalla tunnelma oli ihana ❤

      Poista
  2. Aivan ihanalta näyttää! Kauniit juhlat ja upea, erilainen teema! Mä vaan täällä huokailen ihastuksesta! Nuo tähtikeksit on♥♥♥ Mahtavia kuvia myös, oi että!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teema oli kyllä ihana, ja Suvi oli niin kivasti hankkinut noita kasveja ja muita koristuksia niin tuli oikein etelähenkistä :) Ja kiitos ❤ ❤

      Poista
  3. Aivan supersuper ihanat nuo simpukkakeksit!! Mun on varmaan pakko tehdä niitä meidänkin juhliin! :) miten muuten saat onnistumaan tuon tähtikeksien päälliskuorrutteen noin tasaisesti? Teetkö ensin reunat ja annat kuivahtaa vähän, ja sitten valutat reunojen sisälle kuorrutteen? Mä en ole ikinä tajunnut, miten niistä saa noin siistejä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nuo simpukat on niin helppo ja nopea tehdä, mutta kuitenkin kivan näyttävät :) Tähtikeksejä en takuulla tehnyt oppien mukaan… :D Aloitin ensimmäisiä niin, että kuorrutin ensin reunat ja sitten täytin. Mutta kun kävi pieni kämmi ja pursotinpussi repesi, niin lopulta levittelin kuorrutetta lusikalla ja siistin reunat kumihanskoilla + vesitilkalla. Eli pyyhin reunat kostealla. Ens kerralla yritän kyllä sitä reunat ja täyttö tapaa :)

      Poista
  4. Anonyymi8/2/14

    Kauniit juhlat ja ihana teema ;). Kauniiita kuvia olet saanut otettu jälleen kerran. Onnea kummitätiydestä, tiedän että olet niiin onnellinen!!

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olen!!! ❤ Ja innolla odotan, että pääsen taas prinsessaa katsomaan ❤ Juhlat olivat kyllä ihanat, huikea tiimi oli Suvilla :) Puss ❤

      Poista
  5. Aivan ihanat juhlatarjoilut! <3 Ihastelen hämmästyneenä kanssa noita tähtikekesejä, olet kyllä taitava! Tekisi mieli kokeilla itsekin, mutta voin kuvitella, että lopputulos ei olisi ihan tuota luokkaa... ;) Onnea tuoreelle kummitädille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnellinen kummitäti kiittää ❤ Kyllä olivat anopit panostaneet huikeisiin herkkuihin ❤ Mäkin ensin nikottelin kun katselin Suvin pinterest kuvia, mutta lopulta ne olikin aika helpot tehdä, joten todellakin kannustan kokeileen!!! :) Ihanaa sunnuntaita :)

      Poista
  6. Hempeä ja kaunis juhlatunnelma. Nuo tähtikeksit ovat todella ihanat! On ihanaa olla kummitäti. Onnittelut sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on kyllä ihanaa saada ensimmäinen prinsessa kummilapseksi ❤ Juhlat olivat kyllä ihanat, ja erityisesti se tunnelma ❤ :) Ihanaa sunnuntaita Marianne! ❤

      Poista

Viestisi ilahduttaa minua ❤